Masszőreink

Masszőreink

Marlyn

Csapatunk legfiatalabb, egyben legenergikusabb tagja. Marlyn 1992-ben született a tengerparti Ilo-Ilo városában. Egész kiskora óta érdeklődést mutatott a helyi masszázs terapeuták és gyógyítók munkája iránt. Elmondása szerint mindig lenyűgözte a tradicionális terápiák jótékony hatása. Figyelt és tanult, majd családtagjain gyakorolt lelkesen.

A iskolai éveket követően eldöntötte, hogy masszázs terapeutaként fog dolgozni. Céljai eléréséhez nem a rövidebb utat választotta, hanem az államilag szigorúan elenörzött TESDA által indított képzésre iratkozott be. Koreai, japán, kínai és filippínó oktatók tanították a mesterfogásokra. A sikeres vizsgákat követően megkapta az NC II (National Certificate II) fokozatot, amivel csak a legjobban teljesítők büszkélkedhetnek. Sikeresen vizsgázott alapvető anatómia ismertekből, melynek nagy hasznát veszi a terápiák során .

Mint okleveles masszőr, Manilába utazott és az egyik legismertebb masszázs szalonba nyert felvételt. Koreai munkaadójának köszönhetően technikáit tovább fejleszthette és egyre több tapasztalatot gyűjtött.

Nem érte be ennyivel, továbblépett. Megpályázott egy rehabilitációs masszőri állást Szaud-Arábiában, amit elnyert és két évre Rijádba költözött. Az egyik helyi kórházban segítette az orvosok munkáját és a betegek gyógyulását. Az itt eltöltött idő is csak csiszolta kifinomult érzékeit. Az orvosoktól kapott hasznos információkra és az iskolában megszerzett anatómiai ismeretekre alapozva kialakult egyedi masszázstechnikája.

Marlyn kiváló ismerője a alábbi masszázsterápiáknak:

Filippínó HILOT masszázs
Thai tradicionális masszázs
Japán Shiatsunak
Aromaterápiás masszázs
Talpmasszázsnak

Marlyn őszintén hisz a test öngyógyító erejében, ami a célzott masszázsterápiával beindítható. Marlyn a masszázst hivatásának tekinti és igazi sikerként éli meg, ha páciensein segíteni tud. Vékony, ámbár erős kezei garantáltan megdolgozzák a görcsös, letapadt izmokat.

Rosalie

Rosalie 1984-ben született a Pangui öböl partján fekvő Ozamiz városában. Ez a távoli kisváros, Fülöp-Szigetek legdélebbi pontján, Mindano szigetén található. A térségben fejlett egészségügyi intézmény nem található, ezért a lakosok többsége az alternatív gyógyászatban keresi a megoldást.

Rosalie családjában többen is ezt a hivatást választották, de elsősorban nővére biztatására döntött úgy, hogy beiratkozik egy masszázstanfolyamra. Az első tanfolyamot követően dolgozni kezdett egy helyi masszázs szalonban, míg nővérétől – aki akkor már tapasztalt masszőr volt – sokat tanult. Egyre több páciens kérte Őt, ami megerősítette abban, hogy ezt a hivatást neki találták ki.

Célként tűzte ki, hogy minél több masszázstechnikát tanuljon meg. Sikeresen elvégezte a TESDA által indított masszázstanfolyamot és megkapta az NCII (Natinal Certification) minősítést.

Családjával az ország másik végébe költözött és pályafutását Manila szomszédságában, Cavitében folytatta. Munkaadója jóvoltából további masszázs kombinációkat sajátított el és hamarosan saját ügyfélkörrel rendelkezett. A masszázs szinte észrevétlenül az élete részévé vált. Boldoggá teszi, amikor látja páciensei arcán a megkönnyebbülést, amint épp megszabadultak a fájdalomtól a masszázsterápiát követően.

Rosalie stílusát a határozottság jellemzi. Alapos felmérést követően a HILOT technikára építve mindenkinek egyénileg állítja össze a legideálisabb masszázsterápiát.

Kiváló mestere az alábbi masszázsfajtáknak:

Filippínó HILOT masszázs
Meleg lávaköves masszázs
Ventóza (köpölyözés)
Thai tradicionális
Japán Shiatsu

Mint a legtöbb filippínó, Rosalie is elkötelezett híve az alternatív gyógymódoknak. Különböző masszázsok jelen vannak az emberiség életében évezredek óta,  ami kellően bizonyítja hatékonyságát. A masszázs minden fejlődési korszakot túlélt és nem csak, hogy fennmaradt számunkra, de napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek szellemében igyekszik mindenki számára a maximumot nyújtani.

Richel

Richel 1988-ban született a Batangasi Alitagtag városában, karnyújtásnyira a Taal vulkántól. Tanulmányait követően, mint mindenki, Ő is kereste a lehetőségeket és a mindennapi megélhetést biztosító jól fizető állást. Véletlenszerűen találkozott egy hirdetéssel, miszerint az állami oktatás keretein belül, TESDA különböző képzéseket indít városukban. Számtalan lehetőség közül a masszázst választotta.
A tanfolyam elvégzését követően azonnal munkát kapott egy a turisták által közkedvelt masszázs szalonban. Kezdetben csak a Hilot masszázst alkalmazta, majd a későbbiekben további masszázsfajtákat tanult, melyekből sikeresen vizsgázott. Az évek során saját tapasztalataira és vendégei visszajelzésére hagyatkozva kialakította saját, egyedinek mondható masszázsstílusát.
Richel kiváló érzékkel méri fel a testben megbúvó görcsös, letapadt izmokat, sok esetben még azokat is, amiről a páciensek nem is tudták, hogy léteznek, vagy azok a fájdalom kiindulópontjai. A mélyszöveti masszázs mindentudója, erős kezeinek köszönhetően hihetetlen mélységig képes eljutni akár az első terápia alkalmával.
A sikerélmények és az elismerések mindig jó érzéssel töltik el és megerősítik abban, hogy amit csinál, azzal segíthet az embereknek. Szerinte a masszázs egy olyan hivatás, amit kényszerből vagy csupán pénzkereseti célból nem lehet csinálni. Kell hozzá hivatástudat és lelkesedés. Mindig jókedvű és mosolygós, bár ez a tulajdonság nem ritka a Fülöp-Szigeteken.
Munkahelyén szerették és Ő is elégedett volt, de mindennek ellenére elfogadta felkérésünket és szaktudásával a Oriental csapatát erősíti.

Richel szakterülete:
Filippínó HILOT masszázs
Ventóza (köpölyözés)
Meleg lávaköves masszázs
Japán shitasu
Thai masszázs

Gyakran kombinálja a masszázstípusokat, ezzel is fokozva a masszázsélményt és sikert. Meggyőződése, hogy a tradicionális masszázsterápiák nem csak relaxációs célt szolgálnak. A megfelelő masszázs alkalmazásával a vérkeringést, különböző szervek megfelelő működését is stimulálni lehet.