Oriental Masszázs Győr

Tradicionális masszázsokA varázslatos keletről

HILOT csak egy masszázs a sok közül?

Azok, akik nem ismerik a Hilotot, gyakran úgy gondolják, hogy a Hilot csak egy masszázs a sok közül. Végtére is a Hilot alapvetően egy általános Ázsiai masszázsnak tűnik laikusok számára. A manghihilot (Fülöp-szigeteki ősi gyógyító) manipulálja az izmokat ami első látásra nagyon hasonlít az ismert masszás terápiákhoz.
Azonban az emberek, akik találkoztak autentikus Hilottal vagy épp az adott környezetben nevelkedtek és számos alkalommal fordultak a helyi manhihilothoz a gyógyulás reményében, azok tudják, hogy ez nem így van.

Amíg a világ fejlett részein élő emberek elfelejtettek bízni a természet erejében és a természetes gyógymódokban addig számos országban mint a Fülöp szigeteken mind a mai napig előnybe részesítik az alternatív terápiákat. A helyi lakosok életmódjukból adódóan csak a legvégső esetben hajlandóak gyógyszert vásárolni és azt megenni. Továbbra is hisznek az Ősök által hátrahagyott praktikákban amik sok esetben még napjainkban is hatékonynak bizonyulnak.

Hagyományosan a Hilot ismert terápiás előnyeiről - a Hilotot a test gyógyítására, regenerálására használták nem kis sikerrel. Bárki, aki megtapasztalta a Hilotot, vagy aki olyan környéken él, ahol egy jól ismert manghihilot tevékenykedik tudják, hogy a Hilotot kereső emberek nem a relaxáció vagy pihenés céljából kérik a gyógyító segítségét. Azok, akik a manghihilothoz mennek, megszabadúlnak a fájdalomtól, betegségtől vagy más kényelmetlenségektől.

A fő különbség a Hilot és a masszázs között, különösen a Fülöp-szigeteki kontextusban megfogalmazva, az, hogy a masszázs elsősorban a relaxációs célokat szolgálja. A masszázs általában az előre meghatározott mozdulatok sorozatából áll, amelyet minden páciensnél hasonló módon alkalmaznak. A Hilot ezzel szemben követi az alapvető természetes elveket, és a gyógyítási folyamatot minden egyes gyógyító az egyedi szükséglethez igazítja.

A mai köznyelveben HILOT masszázsnak hívjuk.
A Hilot tényleges élménye (még a korszerűbb Hilot for Wellness is amit napjainkban alkalmazunk az Orientál Masszázs szalonban is ) a megnyugtató masszázsoktól távol áll. A Hilot autentikusan fájdalmas lehet, mert a manghihilot gyakran közvetlenül a test problémás részein dolgozik. A jó manghihilot szakértelmének köszönhetően a fájdalom megszűnik, és később megkönnyebbülést eredményez. A probléma függvényében kezelés lehet szükséges, de a Hilot nagyon hatékony alternatív terápiás mód.

Hilot hosszú, hosszú idő óta jelen van a Filippínók életében. Az őseink már jó ideje, a spanyolok partraszállása előtt alkalmazták ezt az autentikus gyógymódot. Akkoriban még nem voltak orvosok a Fülöp-szigeteken ezért a gyógyítóknak el kellet látniuk a csatából hazatért sérült harcosok törött csontjait és sebeit, a szüléseknél is segédkeztek továbbá jól ismerték a helyi gyógynövényeket melyekből gyógyhatású készítményeket készítettek.

A gyógyítás művészete (ahogy a Filippínók a mai napig említik a Hilotot) régen apáról fiúra szált. A tehetséges fiataloknak az idős mesterek adták át tudásukat és ez így ment generációról generációra.

A mai Hilotot a Fülöp szigeteken ma már iskolákban tanítják az Állami Oktatási Hivatal szigorú ellenőrzése mellett. Ahhoz, hogy valaki a Hilot terapeuta címet megkapja anatómiai ismertekből is vizsgáznia kell.
A Filippínók féltve őrzik és neves helyi szaktekintélyek bevonsásval oktatják ezt a vitathatatlanul hatékony eljárást.

A HILOT nem egyszerűen egy masszázs, Hilot a gyógyítás művészete!

Kapcsolat

Kapcsolat

Adja át magát Délkelet-Ázsia varázslatos és nyugodt hangulatának az Oriental masszázs szalonjába!

Bejelentkezne vagy kérdése lenne? Forduljon hozzánk bizalommal, állunk rendelkezésére telefonon, emailben vagy személyesen!

Elérhetőségeink

+36 30 317 9236
info@orientalmasszazs.hu
9022 Győr, Rákóczi Ferenc u. 44.

Nyitvatartás
Hétfő-Vasárnap: 9-21

Írjon nekünk

Bezár
Lap tetejére